Φόρτωση Εκδηλώσεις

MUTED BLAST Ρεσιτάλ Πιάνου της Jana Luksts από το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

17/05/2018 | 21:00 - 23:00

MUTED BLAST
Ρεσιτάλ Πιάνου της Jana Luksts

Το Εργαστήριο Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ. διοργανώνει συναυλία σύγχρονης µουσικής µε την καναδή πιανίστρια Jana Luksts την Πέµπτη 17 Μαϊου 2018 και ώρα 21.00, στην αίθουσα δοκιµών της Κ.Ο.Θ., «Σόλων Μιχαηλίδης» (πρώην Παλλάς, Λεωφόρος Νίκης 73).

Η Jana Luksts είναι πιανίστρια έντονα αφοσιωµένη στην εκτέλεση της σύγχρονης κλασικής µουσικής. Κύριος στόχος της είναι η εκτέλεση νέων έργων για πιάνο. Στην συναυλία της στη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσει έργα 4 σύγχρονων ελλήνων συνθετών τα οποία καλύπτουν ένα ευρύ φάσµα τεχνοτροπιών και αντιπροσωπεύουν τις σύγχρονες τάσεις στον χώρο της µουσικής δηµιουργίας. Κοινός παρονοµαστής όλων των έργων είναι η εξαιρετικά υψηλή δεξιοτεχνία που απαιτείται για την εκτέλεση τους καθώς ένας τεράστιος όγκος ηχητικός δεδοµένων θα πρέπει να αναπαραχθεί σε ένα σύντοµο χρονικό διάστηµα. Η συναυλία πραγµατοποιείται µε την υποστήριξη του ιδρύµατος Fulbright και της Δήλιας Ακαδηµίας Νέας Μουσικής.

Πρόγραµµα Συναυλίας:
G. Katehis -white as ash -ricercar, from [Orfeas-Zyklus]
Ζ. Σέγκλιας -Sssssh
G. Katehis -constellation [I-a] -pneuma, from [Orfeas-Zyklus]
Δ. Μαρωνίδης -5 Movements
Α. Σπύρου -as above so below

 

Η Jana Luksts έχει εµφανιστεί στο Φεστιβάλ Musikain Aika (Φινλανδία), Internationale Fereinkurse für Neue Musik (Γερµανία) και έχει συνεργαστεί µε τη Συµφωνική Ορχήστρα της Ραδιοφωνίας της Φρανκφούρτης (hr-Sinfonieorchester) παίζοντας το “Firecycle Beta” του Brian Ferneyhough. Οι επερχόµενες εµφανίσεις της περιλαµβάνουν την συµµετοχή της ως προσκεκληµένη καλλιτέχνιδα στην Δήλεια Ακαδηµία για τη Νέα Μουσική (Μύκονος, Ιούνιος 2018) και ως καλλιτέχνιδα στο Symposium Sound στο Newfoundland (Καναδάς, Ιούλιος 2018). Βασισµένη στον Καναδά, η Jana ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Πανεπιστήµιο του Τορόντο, υπό την επίβλεψη του James Parker.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17/05/2018
Ώρα:
21:00 - 23:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Αίθουσα Συναυλιών Κ.Ο.Θ. “Σόλων Μιχαηλίδης”
Λεωφόρος Νίκης 73
Θεσσαλονίκη, 54622

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

mutedblast-poster-print-1.pdf

Είδος αρχείου: pdf116,62 KB

Κατεβάστε το αρχείο