Φόρτωση Εκδηλώσεις

Διάλεξη της ομάδας Critical Music Histories

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

27/01/2016 | 19:30 - 21:30

Η ομάδα Critical Music Histories συνεχίζει την πιλοτική συνεργασία με χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, διοργανώνοντας ανοιχτές παρουσιάσεις / συζητήσεις, συμπληρωματικά με τις καθιερωμένες διαλέξεις στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Θέρμης.

Την Tετάρτη, 27 Ιανουαρίου στις 19:30 βρισκόμαστε και πάλι στο Les Yper Yper (Γεωργίου Σταύρου 4, Θεσσαλονίκη), όπου η Δάφνη Τραγάκη (Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα συνομιλήσει με τον Γιάννη Αγγελάκα σε μια διαλογική διάλεξη, με τίτλο “Μνήμη | Βρωμιά | Θόρυβος”. Θα ακολουθήσει όπως πάντα ανοιχτή συζήτηση με τα μέλη της ομάδας και το κοινό. Η είσοδος είναι ελεύθερη, με κουτί προαιρετικής συνεισφοράς για όσους μπορούν & επιθυμούν να στηρίξουν το χώρο και την προσπάθεια.

“Μνήμη | Βρωμιά | Θόρυβος”

Δάφνη Τραγάκη & Γιάννης Αγγελάκας

Les Yper Yper Γεωργίου Σταύρου 4, Θεσσαλονίκη

Έναρξη: 19:30

Η διάλεξη παρουσιάζει έναν ανθρωπολογικό προβληματισμό πάνω στη μουσική αισθητική και κοσμοθεωρία του Γιάννη Αγγελάκα, όπως αυτός διαμορφώθηκε στα πλαίσια μιας διαλογικής, εθνογραφικής εμπειρίας με τον ίδιο.

 

Critical Music Histories: Οι διαλέξεις της ομάδας Critical Music Histories στοχεύουν στην ανοιχτή, ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων και ερευνητικών προσεγγίσεων σε θέματα μουσικής ιστοριογραφίας, ανάμεσα σε φοιτητές, διδάσκοντες, προσκεκλημένους ερευνητές και ενδιαφερόμενο κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Η θεματολογία τους αφορά σε ριζικές, αναθεωρητικές προσέγγισεις πάνω στη μουσική, τον ήχο και το θόρυβο, την υψηλή και χαμηλή κουλτούρα, το ρόλο και την εκπροσώπηση του μουσικού σώματος στην κοινωνία, τη σημασία της μουσικής (αυτο)βιογραφίας, την αξία των προφορικών, άγραφων ή κοινωνικά «αόρατων» ιστοριών της μουσικής πράξης, και τη σχέση ανάμεσα στις καλλιτεχνικές πρακτικές και την καθημερινή ζωή σε διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

Όλες οι εκδηλώσεις συνοδεύονται από συζήτηση με τα μέλη της ομάδας και το κοινό. Η είσοδος είναι ανοιχτή για το κοινό, με ελεύθερη συνεισφορά για τις εκδηλώσεις που γίνονται εκτός ΤΜΣ.

 

Πώς να έρθετε στο Les Yper Yper: http://lesyperyper.com/?page_id=46

Πληροφορίες σχετικά με την ομάδα: http://criticalhistories.web.auth.gr/

Πληροφορίες σχετικά με τις διαλέξεις: criticalmusichistories@gmail.com

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
27/01/2016
Ώρα:
19:30 - 21:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
http://criticalhistories.web.auth.gr/

Χώρος Διεξαγωγής

Les Yper Yper
Γεωργίου Σταύρου 4
Θεσσαλονίκη, 54623

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Αφίσα

Είδος αρχείου: pdf83,27 KB

Κατεβάστε το αρχείο