Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Κοινωνική Μουσικοθεραπεία»: Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ»

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

29/05/2016 | 16:45 - 17:15

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκαν τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού και άλλες δράσεις στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο: «Κοινωνική Μουσικοθεραπεία» από το Κέντρο ΑΜΕΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», με τον Αποστόλη Λάσχο (πιάνο, διεύθυνση)

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 29/5/2016

Θα τραγουδήσουν αρχικά τα παιδιά του τμήματος μουσικοθεραπείας, παρουσιάζοντας δικά τους τραγούδια, και στη συνέχεια η χορωδία του φορέα θα τραγουδήσει 5 παραδοσιακά τραγούδια.

Από το 2008, έχει συσταθεί η χορωδία του κέντρου ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ» από περιθαλπομένους του. Η χορωδία του κέντρου, έχει συμμετάσχει σε πολλές πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως στο Mediterranean Cosmos, μαζί με την Αρετή Κετιμέ και την Dilec Koc, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, κατά την περίοδο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου, κ.α., παρουσιάζοντας ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα. Υπεύθυνος της χορωδίας είναι ο κος Τσιγιάννης Θεόδωρος.

Η Μουσικοθεραπεία παρέχεται στους περιθαλπομένους του κέντρου από το 1997. Άτομα που παρακολουθούν συνεδρίες Μουσικοθεραπείας, δημιουργούν τη δική τους μουσική, τους δικούς τους στίχους και τα δικά τους τραγούδια. Μέσω της Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν ενεργά σε πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα, παρουσιάζοντας τη μουσική τους και τα τραγούδια τους, με στόχο την ισότιμη ένταξη τους στην κοινωνία. Παράλληλα, θέτονται εξατομικευμένοι θεραπευτικοί στόχοι προκειμένου να βοηθήσουν τα άτομα να εξελιχθούν σε προσωπικό επίπεδο.

Φωτογραφία: Μαρία Τσικαλάκη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
29/05/2016
Ώρα:
16:45 - 17:15
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση

Χώρος Διεξαγωγής

Βασιλικό Θέατρο
Λεωφόρος 30ης Οκτωβρίου 2
Θεσσαλονίκη, 54621
Phone
2315 200200

share

Συνημμένα αρχεία

Όνομα αρχείου Αρχείο

Πρόγραμμα

Είδος αρχείου: pdf4,02 MB

Κατεβάστε το αρχείο