Φόρτωση Εκδηλώσεις

«Αυτοσχεδιασμοί και παρτιτούρες ανοιχτής φόρμας»: σύνολα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Τ.Μ.Σ.

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

28/05/2016 | 08:00 - 17:00

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκαν τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού και άλλες δράσεις στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε η συναυλία  με αυτοσχεδιασμούς και παρτιτούρες ανοιχτής φόρμας από φοιτητές του μαθήματος «Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός: Iστορία, Θεωρία, Πρακτικές Εφαρμογές» (Δανάη Στεφάνου)Σύνολα ελεύθερου αυτοσχεδιασμού Τμήματος Μουσικών Σπουδών. Συμμετέχουν οι: Παναγιώτης Αγοραστός, Άγγελος Βασιλικούδης, Alina Behrens, Δέσποινα Βλαϊκου, Νίκος Καπετάνιος, Αλέξανδρος Καραγιώργης, Λία Κλωτσοτήρα, Κωνσταντίνος Λυκουριώτης, Άγγελος Μάρκου-Μακενατζής, Eύη Μακατουνάκη, Δάφνη Μαντούση, Eλισσώ Ντάβλη, Οlivier Sandilands, Luiza Sadowska.

ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α.Π.Θ

Σάββατο 28/5/2016

Αυτοσχεδιασμός και παρτιτούρες ανοιχτής φόρμας που αναπτύχθηκαν από φοιτητές στα πλαίσια του μαθήματος «Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός», και του «noise: muse», ενός πιλοτικού προγράμματος συνεργασίας με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. Με αφετηρία πρόσφατες εκθέσεις στο Κ.Μ.Σ.Τ., οι φοιτητές διερευνούν τρόπους ηχο-ποίησης των εικαστικών τεχνών, μέσα από θεματικούς αυτοσχεδιασμούς, γραφικές παρτιτούρες κ.α.

Τα σύνολα αυτοσχεδιασμού του Τ.Μ.Σ. είναι εφήμερες ομάδες με μεταβαλλόμενη σύσταση, που συγκροτούνται κάθε χρόνο από φοιτητές των μαθημάτων «Ελεύθερος Αυτοσχεδιασμός: Iστορία, Θεωρία, Πρακτικές Εφαρμογές» και «Πειραματική Μουσική: Iστορικές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» (Δ. Στεφάνου). Κάθε σύνολο αποφασίζει ομαδικά τον τρόπο που θα αυτοσχεδιάσει και θα συνδιαλλαγεί με το κοινό, δουλεύοντας πάνω σε ανοιχτές συνθέσεις, λεκτικές ή γραφικές παρτιτούρες, αυτοσχέδια όργανα και άλλα εναύσματα. Παλαιότεροι συμμετέχοντες των μαθημάτων έχουν ιδρύσει και στελεχώσει σύνολα και εβδομαδιαία εργαστήρια ελεύθερου αυτοσχεδιασμού στη Θεσσαλονίκη και πολλές ακόμη πόλεις, και συμμετέχουν ενεργά σε διεθνείς αυτοσχεδιαστικές πρωτοβουλίες.

Φωτογραφία: Μαρία Τσικαλάκη

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
28/05/2016
Ώρα:
08:00 - 17:00
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Φουαγιέ Τ.Μ.Σ.
Πανεπιστημιούπολη Θέρμης
Θεσσαλονίκη, 57001
View Χώρος Διεξαγωγής Website

share

Programme 30 xronia

Κατεβάστε το PDF

Λυπούμαστε, δεν ήταν δυνατή η εμφάνιση του εγγράφου PDF. Μπορείτε να δείτε το PDF εδώ: https://www.mus.auth.gr/website/wp-content/uploads/2021/11/Programme-30-xronia.pdf