Loading Events

Συναυλία και παρουσίαση του βιβλίου «Μουσικός Αλφαβητόκοσμος»: Γιώργος Καρακάσης, Χρήστος Δίγκας

  • This event has passed.

27/05/2016 | 08:00 - 17:00

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκαν τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού και άλλες δράσεις στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε η συναυλία με τίτλο: Συναυλία και παρουσίαση του βιβλίου «Μουσικός Αλφαβητόκοσμος»
Γιώργος Καρακάσης(σύνθεση), Χρήστος Δίγκας(πιάνο)

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ

Παρασκευή 27/5/2016

Καρακάσης Γεώργιος. Συνθέτης, μαέστρος, μουσικολόγος, καθηγητής ανώτερων θεωρητικών. Τελείωσε το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. το 2008. Σπούδασε στο Ω.Β.Ε. (Ωδείο Βορείου Ελλάδος) ανώτερα θεωρητικά και σύνθεση (άριστα παμψηφεί). Πτυχίο Ενοργάνωσης πήρε από το Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης και μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας έκανε με το μαέστρο Κάρολο Τρικολίδη.
Κατέχει θέση αρχιμουσικού και μαέστρου σε φιλαρμονικές ορχήστρες, χορωδίες, στην ορχήστρα της Ακαδημίας Παραδοσιακής, Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής του Ω.Β.Ε. και στην Τζαζ Συμφωνική Ορχήστρα Βορείου Ελλάδος. Διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και έχει εργαστεί στη Α’βαθμια και Β’βάθμια εκπαίδευση ως αναπληρωτής καθηγητής μουσικής. Είναι υπέυθυνος τμήματος και καθηγητής των θεωρητικών της MMF Northern Greece Academy. Καλλιτεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας Παραδοσιακής, Λαϊκής και Βυζαντινής μουσικής του Ω.Β.Ε..
Έχει γράψει ένα βιβλίο για πιάνο το 2006, το οποίο εκδόθηκε το 2016. Είναι γραμμένο σε ένα σύστημα που ο συνθέτης και δημιουργός του το ονόμασε «αλφαβητισμό», γιατί πρόκειται για αντιστοιχίες γραμμάτων με νότες.

O Χρήστος Δίγκας γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε τα πρώτα μαθήματα πιάνου. Αποφοιτεί από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλοικης με δίπλωμα, άριστα. Είναι επίσης απόφοιτος του Τμηματος Μουσικών Σπουδών Α.Π.Θ., καθως και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Πρακτική και Διδασκαλία της Τζαζ, από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου με τους: B. Ringeissen, P. Badura-Skoda, F. Fillipova, P. Vladigerov, M. Itoy και A.Freiser. Επίσης συμμετείχε ως ενεργό μέλος σε σεμινάρια jazz πιάνου με τους J. Haynton, M. Leviev και Γ. Κοντραφούρη. Έχει δώσει ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και συναυλίες jazz μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Φωτογραφία: Μαρία Τσικαλάκη

Details

Date:
27/05/2016
Time:
08:00 - 17:00

Venue

Teloglion Foundation of Arts
Thessaloniki, 546 36 Greece
Phone
2310991610

share