Loading Events

«Μουσικό ταξίδι από την Αναγέννηση στο σήμερα με φωνή και κιθάρα»: Γεωργία Καραντώνη, Έλλη Χατζηκυριακίδου, Παναγιώτης Βασιλειάδης,

  • This event has passed.

29/05/2016 | 17:30 - 18:00

Συμπληρώνοντας 30 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προγραμματίστηκαν τριήμερες εκδηλώσεις εορτασμού και άλλες δράσεις στις 27, 28 και 29 Μαΐου 2016 στη Θεσσαλονίκη.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων αυτών πραγματοποιήθηκε η συναυλία  με τίτλο: “Μουσικό ταξίδι από την Αναγέννηση στο σήμερα με φωνή και κιθάρα” με τους Γεωργία Καραντώνη (παρουσίαση και φωνή), Έλλη Χατζηκυριακίδου (φωνή), Παναγιώτης Βασιλειάδης (κιθάρα).

ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Κυριακή 29/5/2016

Πρόκειται για μία παρουσίαση ενός μουσικού ταξιδιού συνέργεια φωνής και κιθάρας. Το μουσικό μας ταξίδι ξεκινά από την περίοδο της Αναγέννησης και τον άγγλο συνθέτη John Dowland, συνεχίζει με τον αυστριακό κλασικό ρομαντικό συνθέτη Franz Schubert, «προσεγγίζει» τον 20ό αιώνα με τον Graciano Tarrago, φτάνει στην Ιβηρική χερσόνησο με το έργο ενός ποιητή, του Federico García Lorca και μας ταξιδεύει στη μακρινή Βραζιλία μέσα από τις δημιουργίες του Heitor Villa Lobos.

Η Έλλη Χατζηκυριακίδου σπούδασε στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης απ’ όπου πήρε πτυχία Ανώτερων Θεωρητικών και το Δίπλωμα Μονωδίας. Έχει Δίπλωμα Μελοδραματικής και έχει πάρει Ά βραβείο τραγουδιού στο διαγωνισμό «Φίλιππος Νάκας». Εμφανίζεται συστηματικά σε ρεσιτάλ μουσικής δωματίου και συμμετέχει με πρωταγωνιστικούς ρόλους σε παραγωγές Όπερας. Είναι καθηγήτρια μουσικής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και δραστηριοποιείται ως μαέστρος χορωδιών.

Ο Παναγιώτης Βασιλειάδης έχει Δίπλωμα Κιθάρας και είναι κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών. Είναι επίσης πτυχιούχος των τμημάτων Οικονομικών Επιστημών και Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει Ρεσιτάλ Κιθάρας στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε άλλες πόλεις. Έχει διδάξει μουσική σε ωδεία και μουσικές σχολές και είναι καθηγητής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η Γεωργία Καραντώνη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κάτοχος πτυχίων Ανώτερων Θεωρητικών καθώς και Διπλώματος Μονωδίας. Συμμετείχε σε ημερίδες και συνέδρια, έχει παρουσιάσει ρεσιτάλ και συναυλίες και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής. Διδάσκει σε ωδεία και μουσικές σχολές της Θεσσαλονίκης.

Φωτογραφία: Μαρία Τσικαλάκη

Details

Date:
29/05/2016
Time:
17:30 - 18:00

Venue

Βασιλικό Θέατρο
Λεωφόρος 30ης Οκτωβρίου 2
Θεσσαλονίκη, 54621
Phone
2315 200200

share